Nieuws

MTB diploma's door Adje Wijnands

MTB diploma's door Adje Wijnands

Adje Wijnands is al geruime tijd een aanwinst voor Velorium met nieuwe fietsprogramma's, met name voor de jeugd maar ook voor volwassenen. Al vanaf 3 jaar kunnen kinderen komen fietsen en mountainbiken op het terrein van Velorium. Als beloning en afronding van een niveau kunnen diploma's uitgegeven worden, die de ontwikkeling van deze vaardigheden bevestigen. Deze worden op een vaste datum getest en als de kandidaten slagen, ook verstrekt. Feestje natuurlijk ;-)

De vaardigheden die de kinderen (en volwassenen) geleerd krijgen, worden bevestigd met Velorium certificaten A, B, C, D en E. Deze zijn weer gekoppeld aan kleuren, die de verschillende niveau's aangeven:

A = beginner (geel / aarde)

  • Dit is de categorie voor beginners die net begonnen zijn met mountainbiken (of fietsen). De routes zijn nog eenvoudig: brede paden, weinig technische obstakels en minimale hoogteverschillen. Ze zijn geschikt om de basisvaardigheden (basic skills) van het mountainbiken onder de knie te krijgen.

B = gemakkelijk (groen / planten)

  • Deze categorie omvat routes die iets meer uitdagend zijn, maar nog geschikt voor fietsers met beperkte ervaring. De paden kunnen smal en bochtig zijn met lichte kombochten en rollers, boomwortels en kleine stenen (rockgardens). ER kunnen lichte beklimmingen en afdalingen zijn, maar over het algemeen niet te technisch.

C = gemiddeld (blauw / water)

  • Gemiddelde routes zijn bedoeld voor fietsers met meer uitdagingen die meer technische vaardigheden en doorzettingsvermogen vergen, zoals matig steile afdalingen en beklimmingen, korte technische secties met obstakels, smalle en snelle single tracks en bochten. De technieken vergen meer behendigheid en fietsbeheersing.

D = gevorderd (rood / vuur)

  • Deze mountainbikers zijn ervaren en hebben goede technische vaardigheden en conditie. De technische uitdagingen zijn groter voor lange steile hellingen, zowel met klimmen als met afdalen. Combinaties van obstakels met rockgardens, wortelpaden en smalle passages zijn mogelijk met drop-offs en bescheiden sprongen.

E = expert (zwart / ninja)

  • Dit is het hoogste niveau en bedoeld voor zeer ervaren mountainbikers, de routes zijn extreem technisch, lang en uitdagend met veel hoogteverschil. Van de conditie en kracht wordt veel gevergd, evenals fietsbeheersing, evenwicht en behendigheid.           

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen