Over Velorium Outdoor Sports & Bikepark

Welkom bij het Urban Outdoorsport & Bikepark van Velorium

Velorium, hét outdoor sport en bikepark van Maastricht en regio, is opgericht vanuit een burgerinitiatief. Door gebrek aan outdoor sport faciliteiten in Maastricht werd de sociaal maatschappelijke organisatie stichting Velorium opgericht. Wij zetten ons in op zeer diverse maatschappelijke gebieden, met als doel het verbeteren van de kwaliteit van het leven, zonder uitzonderingen voor afkomst, gender of leeftijd. 

In juli 2021 zijn wij van start gegaan met de verhuizing naar ons nieuwe terrein ter grootte van 36.000 m2 en werken we hard om het terrein gereed te maken voor de opening in juni 2023.

De stichting zonder winstoogmerk wordt gerund door vrijwilligers die een passie en ambitie delen voor bewegen, fietsen en een vitaal leven vol plezier! Met hulp van diverse sponsors, zolas Elisabeth Strouven Fonds, Cube Bikes, stichting Maastricht Vitale Stad, L'Ortye en de vele privepersonen, realiseren we de aanleg en verbouwing van de voormalige voetbalterreinen tot een volwaardig outdoorpark. Een ontmoetingscentrum met als thema's: vitaliteit, sociale interactie en fietsmobiliteit.

We hebben onder andere fietsprogramma's ontwikkeld voor kinderen met autisme en ADHD, kinderen met overgewicht en obesitas, basisscholen, expats, immigranten en ouderen op E-bikes. Daarnaast organiseren we buitentrips en arrangementen voor bedrijven.Stapje voor stapje maken we deze droom waar. Om dit te realiseren zijn wij nog opzoek naar mensen die onze passie delen. Meer weten? Stuur ons vooral een berichtje! 


2023-01-13_09.33.12.jpg
de nieuwe Heegderberg