Kookcreatie 2.0

De volgende stap!

Kookcreatie 2.0 is een project dat wordt uitgevoerd door het MUMC+ en Velorium met ondersteuning van de Gemeente Maastricht. Met KookCreatie verbinden, inspireren en motiveren wij wijkbewoners en jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt, zodat zij intrinsiek gemotiveerd (empowered) raken, met als ultiem doel: zelfredzaamheid, vitaliteit, sociaal verbinden en mobiliteit. Ook voor kinderen met obesitas hebben we combinatie van gezonde voeding in de "gezonde kantine" en beweegactiviteiten als een belangrijk onderdeel van dit programma gemaakt. 

Kookcreatie 2.0 ontwikkeld zich als een organische leefstijl interventie, die zich richt op de eerste signalering van leefstijl gerelateerde problemen en preventie, waarbij een gedeelte van de interventie rondom gezond eten en drinken en bewegen kan worden geïmplementeerd in de wijk de Heeg met duurzame activiteiten bij Velorium.

Een plek waar de “fun” factor en avontuur hoog in het vaandel staat, met “lekker” op een voetstuk en waar de cultuur vitaliteit, gezondheid en community uitstraalt. Een ongedwongen en maatschappelijke plek waar iedereen kan komen en waar je op een laagdrempelige manier in contact kan komen met de verschillende doelgroepen. Dit kan juist de plek zijn waar gesprekken rondom vitaliteit en gezondheid organisch op gang komen.

Geïnteresseerd om mee te denken en/of uit te voeren? Laat het ons dan vooral weten via willem.emons@velorium.nl